100% Italian selected by Zero-Z design

dinsdag 16 april 2024

Caimi - Best of Salone del Mobile 2023

Salone del Mobile werd gehouden van 18 april tot en met 23 april 2023 te Milaan. In de stand van Caimi waren ook dit jaar veel nieuwe producten te bewonderen.

Caimi wint voor de derde keer de Compasso d'Oro-prijs

Het akoestische 'wandkleed' Klipper heeft de prestigieuze XXVII Compasso d'Oro gewonnen. Dit is de 3e Compasso d'Oro in 14 jaar voor Caimi Brevetti.

Nieuwe Snowsound® producten op de Salone del Mobile

Salone del Mobile werd gehouden van 7 juni tot en met 12 juni 2022 te Milaan. In de stand van Caimi waren zeer veel nieuwe producten te bewonderen.

The Iconic Sound of Silence, starring Mini Electric

"Het iconische geluid van stilte" is een reis georganiseerd door MINI om de wereld van geluid te vieren en de wereld van duurzame mobiliteit vanuit een ander oogpunt te benaderen.

Supersalone Milaan overspoeld bezoeker met nieuwe producten

Nadat de Salone del Mobile vanwege de Corona pandemie in 2020 tot twee maal toe werd uitgesteld ging de organisatie op zoek naar en nieuw Corona Proof format. Dit kreeg de naam mee Supersalone.Supersalone werd gehouden van 5 tot en met 10 september 2021 te Milaan.

Nieuw: Bōln

Een collectie met innovatieve en creatieve ontwerpen voor projectmatige toepassingen.Veelzijdig, duurzaam, milieuvriendelijk en met antibacteriële eigenschappen.

Uibtreiding Push collectie

Push heeft haar collectie uitgebreid met nieuwe producten. Met onder andere een bank, barkruk, bijzettafel, stoel, Contract tafel, eettafel en een ligbed

Bali

MyYour heeft onlangs haar collectie uitgebreid met een nieuwe lijn van producten. De lijn bevat een ligbed, bijzettafel en een parasol.

Nieuwe paneelformaat en zwarte kleur toegevoegd aan Snowsound

Op veler verzoek zijn panelen van 179x59cm. in drie kleuren als standaard product toegevoegd. Ook zijn er op veler verzoek de grote panelen voor diverse toepassingen nu in het zwart leverbaar.

Caimi Safe Design

In deze video wordt in het kort de complete Safe Design collectie getoond en in hoofdlijnen uitgelegd.

Open lab Caimi: een laboratorium voor de gemeenschap

De Caimi Brevetti Open Labs zijn uniek in zijn soort, geboren uit de ervaring van het bedrijf op het gebied van akoestiek en gratis ter beschikking gesteld aan universiteiten en onderzoeksinstellingen gericht op het psychofysische welzijn van de mens.

Nieuwe Snowsound Art panelen

Caimi heeft onlangs de Snowsound Art collectie uitgebreid met enkele panelen met illustraties van architect en ontwerper Alessandro Mendini.

Nieuw in MyYour collectie: Joy

Joy is een zeer imposante buitenlamp in twee uitvoeringen.

Geheel vernieuwde website van Caimi.com

De website van Caimi Brevetti, fabrikant van de Snowsound® akoestische producten, is geheel vernieuwd en nu online!

Caimi Set

Het afzetsysteem SET is samengesteld uit een mat gesatineerde roestvrijstalen buis en een ronde voetplaat in gelijke uitvoering als de buis of in zwarte poedercoating.

Snowsound Fiber

De technologie van Snowsound Fiber akoestische stoffen is gebaseerd op zacht weefsel van akoestische polyester garens met zeer goede brandwerende eigenschappen.

Nieuw in MyYour collectie: Wave

Wave Ligbed is vervaardigd van een oersterke polyester vezel en is geschikt voor buitengebruik.

Nieuw: Flamingo

Flamingo geeft je bijna het gevoel een VIP te zijn op het strand, of beter een BIP (Beach-Important-Person).

Preventieschermen

Tref hygiënische beschermende maatregelen voor uw medewerkers, klanten en bezoekers. Voorkom de overdracht van virussen via hoesten en niezen door het plaatsen van acrylaat schermen.

Maxdesign weer actief in Europa

Het was de bedoeling van de nieuwe Braziliaanse eigenaren om de activiteiten in Europa niet voort te zetten. Gelukkig is men daar vrij snel van teruggekomen en is Maxdesign vanaf begin maart 2020 weer leverbaar door ons.

Maxdesign stopt per 1 januari 2020

Als een donderslag bij heldere hemel bereikte ons begin december 2019 het nieuws dat de activiteiten van Maxdesign met vrijwel onmiddelijke ingang stoppen. Het moederbedrijf heeft een aanbod uit Brazilië ontvangen en besloten daar op in te gaan.


Begin

Begin is een modulair lounge systeem waarbij MyYour voor het eerst een product presenteert zonder 'zichtbaar' kunststof.

Botanica

Met Botanica haalt u zowel een stijlvol object als hoogwaardig absorberende akoestische oplossing in huis. De  geluidsabsorberende 'bladeren' van Snowsound® verbeteren gegarandeerd het akoestische klimaat doordat zij de hinderlijke galm aanzienlijk reduceren.

Flat

De ontwerpers Alberto en Francesco Meda hadden met Flap al een zeer succesvol akoestisch paneel binnen de Snowsound® collectie. Ook bij de variant hierop genaamd Flat was het uitgangspunt het creëren van een akoestisch wandpaneel dat niet verstopt of bedekt hoefde te worden.

Snowsound Art Sezgin Aksu

De in 1970 geboren Turkse ontwerper Sezgin Aksu studeerde aan de academie voor beeldende kunst in Stuttgart en aan het Les Ateliers te Parijs

Hollywood

Hollywood is een zeer imposante lamp waarbij de ontwerpers zich hebben laten inspireren door de spots die vroeger op de filmsets werden gebruikt.

Speech

Ruim gevarieerde producten ontworpen om te voldoen aan de wensen van multifunctionele omgevingen, zoals vergaderzalen en collegezalen in een product.

Lido

Lido is een kapstop met een rechthoekige gepoedercoate metalen frame met een chromen kledinghanger steun.

Pegaso Infinito

Een modulaire tafel voor lineaire composities zonder limieten. De bladen zijn leverbaar in verschillende afmetingen en bladvormen, zowel helder als gematteerd.

Snowsound® Fiber - De toekomst van akoestisch design

Na meer dan drie jaar onderzoek te hebben gedaan lanceert Caimi Brevetti Snowsound® Fiber, een lijn met akoestische stoffen met uitstekende geluidsabsorberende prestaties.

DesignEuropa Award voor Flap

Flap wint op 30 november 2016 de prestigieuze DesignEuropa Award. De jury waardeerde hoe het product een samensmelting is van visueel en tactische elementen, en een naadloze overbrugging tussen interieur- en industrieel ontwerp. 

Vakbeurs Facilitair

Op 25, 26 en 27 januari 2017 presenteren wij onze innovatieve Snowsound® technologie tijdens Vakbeurs Facilitair in de Jaarbeurs te Utrecht.

Snowound® tijdens op Architect@Work

Op 14 en 15 september 2016 presenteren wij onze innovatieve Snowsound® technologie tijdens Architect @ Work. Dit evenement vind dit jaar voor de zesde maal plaats in Ahoy te Rotterdam.

XXIV Compasso d'Oro voor Flap

Flap van Alberto en Francesco Meda is op 14 juni 2016 in Milaan onderscheiden met de prestigieuze XXIV Compasso d'Oro Award.

Design as you never heard it!

Van 2 april tot 12 september 2016 zijn de Snowsound® producten van Caimi Brevetti te sien in de tentoonstelling "Design as you never heard it!" in het Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo Da Vinci te Milaan.

MyYour laat kunststof roesten

MyYour heeft zich laten inspireren door de vintage trend en dat heeft geleid tot een aantal inovatieve en verrassende afwerkingen. Het is MyYour zelfs gelukt om kunststof te laten roesten.

Nieuwe collectie; Colos

Tijdens de onlangs gehouden Salone del Mobile te Milaan hebben wij met Colos overeenstemming bereikt over de exclusieve verdeling van deze jonge stoelencollectie. Colos maakt onderdeel uit van de Cerantola groep en bestaat sinds 2014.

Welkom Baba, Appia en Betinha

Bij Maxdesign staat de Internationale meubelbeurs van Milaan in 2016 in het teken van gezinsuitbreiding. Bij drie reeds bestaande Maxdesign producten zijn er nieuwe modellen te bewonderen. 

Oxford kruk en tafel volledig van kunststof

Met de volledig uit poleasy vervaardigde Oxford kruk en tafel heeft MyYour in combinatie met de bar Dublin een goede uitbreiding voor zowel binnen als buiten evenementen.

Dublin bar met mogelijkheden

Met de Dublin bar heeft MyYour naast de Baraonda nu ook een bar met compacte afmetingen. Dublin is daardoor uitermate geschikt voor de kleinere en korte events waarbij opbouw en afbouw snel en efficient dient te gebeuren.

Diesis & Bemolle acoustic art

Met Diesis en Bemolle heeft de wereldvermaarde ontwerpstudio Atelier Mendini een nieuw en spraakmakend hoofdstuk toegevoegd aan de succesvolle Snowsound® collectie. De producten maken gebruik van een nieuwe technologie; Snowsound-Fiber.

Stone & Pointer

Stone & Pointer is geen detective duo uit een nieuwe Americaanse politieserie; het zijn twee nieuwe producten van onze Spaanse collectie Stratta.

Oxido finish bij MyYour

MyYour heeft een nieuwe afwerking geïntroduceerd: Oxido. Deze zeer bijzondere uitvoering met een speciale coating met oxidatie effect is leverbaar in twee uitvoeringen, roest of koper.

3 Nominaties voor Snowsound® voor de GDA 2016

De geluidabsorberende technologie van Snowsound® heeft wederom enkele nominaties ontvangen. Ditmaal voor de prestigieuze German Design Award. Maar liefst 3 van onze producten zijn genomineerd: President, Baffle en Pli.

Frames kamerscherm voor binnen en buiten

Frames is een element dat gebruikt kan worden als kamerscherm, wandpaneel of tuinscherm. Het paneel is zowel horizontaal als vertikaal toepasbaar. 

Agata traditionele vormgeving in een modern jasje

Agata is een eerbetoon aan traditie met toepassing van een moderne productietechniek. De in een rotatiemal vervaardigde lamp is maar liefst 180 cm. lang. De kap heeft aan de brede onderzijde een doorsnede van 80 cm. De voet heeft een diameter van 60 cm.

Tino; speelkamaraadje, kinderstoeltje, lichtobject

Tino is een kinderstoeltje en speelobject tegelijk. Door het silhouet van een olifant zullen kinderen zich direct geborgen voelen en zich kunnen inleven in hun spel. Dankzij het zachte lijnenspel zullen kinderen Tino gelijk opnemen in hun activiteit.

Nova Panca modulair zitobject

Nova Panca is een modulaire bench die ook bruikbaar is als bijzettafel. Karakteristiek aan de Panca zijn de schuine zijkanten.

Appia nieuwe Maxdesign stoel

De jonge Zwitser Cristoph Jenni tekende voor Maxdesign deze ranke stoel genaamd Appia. De stoel is stapelbaar en leverbaar met of zonder armsteunen. De zit en rug kunnen worden geleverd in polypropyleen of gefineerd gebogen multiplex.

Everyday; de wc pot als stoel

Federico Traverso is verantwoordelijk voor dit spraakmakende ontwerp voor MyYour. Volgens de fabrikant is Everyday de nog ontbrekende stoel in het overvolle aanbod.

2054, eindeloos koppelbaar zitelement

2054 is een modulair systeem, bestaande uit drie componenten, ontworpen door Valerio Cometti voor MyYour.

Kaleidos nu ook leverbaar met houten zitschaal

Kaleidos was al leverbaar met een volledig gestoffeerde zitschaal met tuigleer of Trevira CS meubelstof in diverse kleuren. Daarnaast is er nu ook een variant Kaleidos Wood met een multiplex houten zitschaal in licht eiken en walnoot uitvoering.

Platone lage stoel met bijzettafel

De stoel Platone naar een ontwerp van Sezgin Aksu is nu ook leverbaar als lage stoel met bijpassende bijzettafel.

Baba nieuwe bijzettafel van Maxdesign

Baba is de naam van de nieuwe bijzettafel van Maxdesign ontworpen door Christoph Jenni.

Stratos nu ook verkrijgbaar als Loungechair

Maxdesign introduceerde tijdens de onlangs gehouden Salone del Mobile een lounge versie van het zeer succesvolle model Stratos.

Skin Pots: oogstrelend mooi

Skin Pots is leverbaar als indoor en outdoor versie en is geschikt voor spaarlampen tot 32W en 3,5W RGB LED lamp met remote control.

Offset Shelf... over slanke vormgeving gesproken...

Vorig jaar presenteerde Maxdesign het tafelprogramma Offset van de jonge Spaanse vormgever Tomas Alonso. Dit jaar is daar Shelf aan toegevoegd; een zeer rank kastprogramma.

Flap voegt creativiteit toe aan akoestiek

Met deze nieuwe akoestische panelen van Caimi Brevetti wordt ieder akoestisch probleem omgetoverd in een kunstwerk. Het door Alberto & Francesco Meda ontworpen Flap maakt gebruik van de gepatenteerde Snowsound technologie. 

Kite...the party revolution...

Dit is niet zo maar een afdakje. Onder Kite kun je een goed feestje bouwen. Ideaal voor openlucht restaurants, strand paviljoens, clubs, maar natuurlijk ook gewoon in de tuin...

ALL+

Met trots presenteren wij hierbij onze nieuwe meubelcollectie ALL+. Zero-Z design heeft met ALL+ een contract gesloten om de exclusieve distributie voor de gehele BeNeLux te gaan verzorgen. De collectie is hoofdzakelijk vervaardigd van aluminium en richt zich voornamenlijk op buiten- en straatmeubilair.

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.