100% Italian selected by Zero-Z design

dinsdag 16 april 2024
     
   

Zero-Z design heeft oog voor het milieu

 

Als bedrijf nemen wij de milieu aspecten zeer serieus en doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt. Omdat wij producten distribueren die niet door ons zelf worden geproduceert zijn wij natuurlijk voor veel aspecten afhankelijk van onze producenten. Daarom zijn wij zo blij met het standpunt van Caimi Brevetti op het gebied van het milieu. Caimi Brevetti is het eerste importprogramma waar we 25 jaar geleden mee zijn begonnen. Caimi is inmiddels marktleider in Italië en heeft een eigen milieu beleid geschreven "Ambiente ed ecologia".

 • onderdelen en producten uit slechts 1 grondstof dus eenvoudig te recyclebaar
 • research naar materiaal en productie technieken met het oog op het mileu
 • producten creeren met een langere levensduur om consumptie te beperken
 • ecologisch verantwoord verpakken en transporteren
 • verminderen van de CO2 uitstoot
 • ecologisch communiceren; zoals drukwerk op FSC papier
producten met langere levensduur        gebruik van RESY karton en EPAL pallets CO2 reductie door compacter verpakken en transport
 
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Het milieu is de laatste jaren een belangrijk aspect voor iedereen zowel particulier als zakelijk. Voor het bedrijfsleven is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een aspect waar de laatste jaren veel aandacht naar uitgaat. Om u een idee te geven van de inhoud hiervan en hoe wij van Zero-Z design hiermee omgaan volgt hier een korte toelichting:

 

Wat is MVO?
Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Bedrijven kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu.

De kernpunten van ons milieubeleid zijn:

 • verstandig ondernemen in het kader van MVO
 • gebruik van volledig recyclebaar materiaal; glas en aluminium
 • het schadelijke anodiseren hebben wij vervangen voor coaten
 • wij gebruiken uitsluitend milieubewust papier
 • we werken aan afvalvermindering, het voorkomen van vervuiling en het afvoeren van niet herbuikbaar materiaal op een milieuvriendelijke manier.

Wij doen er alles aan om binnen onze eigen organisatie onze verantwoordelijkheid te nemen maar de eerlijkheid gebiedt ons om te vermelden dat wij voor een heel groot deel van onze activiteiten afhankelijk zijn van onze fabrikanten in Italië. U kunt zich waarschijnlijk wel indenken dat men in Zuid-Europa nog niet zo ver is als dat wij hier in het mileubewuste Noorden zijn. Wij doen er echter alles aan, en laten hierin geen kans onbenut, om onze fabrikanten op het spoor te zetten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We nemen de impact van onze leveranciers op het milieu mee als onderdeel van onze leveranciersselectie en evaluatieproces. 

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.