100% Italian selected by Zero-Z design

maandag 21 juni 2021
  • Ba-Gigio
  • Ba-Gigio
  • Ba-Gigio

Ba-Gigio

design Simone Micheli

Ba_Gigio is een modulair systeem waarmee op zeer creatieve wijze separaties kunnen worden aangebracht. De elementen zijn vervaardigd van polyethyleen en zijn verkrijgbaar in diverse eigentijdse kleuren. De "bouwstenen" hebben twee vormen; een bol (Gigio) en een dubbele bol (Ba_Gigio). De laatste is leverbaar met en zonder verlichting. Om de voeding door te voeren naar een lichtelement is er nog een derde variant met bedrading maar zonder licht. Om een en ander constructief te kunnen opbouwen bestaat het programma verder nog uit een tweetal voetplaten en een montagestang. Over deze verticale rvs buis worden de elementen opgestapeld. De buis is leverbaar in verschillende lengtes; minimaal 58cm en maximaal 344cm. Voor de voetplaat is er de keuze uit een vloermontageplaat en een metalen schijf met een diameter van 50cm.

In een Ba_gigio wand kunnen desgewenst ook legborden worden geplaatst. Deze volkunststof 1cm dikke ABS legborden zijn 40x100cm en alleen leverbaar in de kleur wit. Om in de breedte niet al te veel schapruimte te verliezen wordt er bij legborden in plaats van een Gigio een Nocciolina toegepast. Deze is ovaalvormig en daardoor smaller.

De bol elementen hebben de volgende afmetingen:
Gigio 30,2x30,2xH=28,6cm.
Ba_Gigio 30,7x91xH=28,6cm.
Nocciolina 17,6x31,2xH=28,6cm.

Simone Micheli

Simone Micheli is een begenadigd ontwerper; hij noemt zichzelf een "architectural hero". Simone is in 1964 in Toscane geboren uit twee creative ouders; vader was kunstschilder en moeder doceerde kunstgeschiedenis. Na het voltooien van zijn studie architectuur in Florence startte Simone in 1990 een ontwerpstudio in Florence en opende later ook een vestiging in Milaan. Met zowel zijn industriële als met zijn architectonische en interieur design heeft Simone veel vooraanstaande internationale design prijzen in de wacht gesleept.

Simone Michele ontwierp voor MyYour 3 producten:
• Chips 2010
• Ba_gigio 2010
Kite 2013 in samenwerking met Moredesign

 

POLEASY

Design en technologie zijn niet de enige pijlers onder de collectie van MyYour. Een derde en zeker niet de minst belangrijke pijler is de grondstof Poleasy. Deze speciale en unieke polyethyleen variant is door MyYour in eigen beheer ontwikkeld. Het geeft de producten niet alleen meer uitstraling het komt ook het onderhoud en de levensduur zeer ten goede.

Bekijk de video...

 

ROTOMOLDING

De productietechniek van dit product heet in het Nederlands rotatiegieten. Hierbij wordt kunststof poeder (meestal polyethyleen en bij MyYour Poleasy) in een matrijs (mal) spanningsvrij verhit en tijdens het roteren van de matrijs omgevormd tot een kunststof product. Door het roteren word het smeltende kunststof tegen de matrijswand aangeslingerd en neemt die vorm aan. Daarna wordt het product gekoeld en uit de matrijs genomen. 

Bekijk de video...

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.