100% Italian selected by Zero-Z design

maandag 27 september 2021
  • Mobi
  • Mobi
  • Mobi

Mobi

 

design Brogliato Traverso

Mobi zijn lichtobjecten in de vorm van een walvis en geïnspireerd op het verhaal van Pinocchio. Als de Mobi lamp aan staat is het silhouet van Pinocchio te zien, gebaseerd op het kinderboek waarin hij in de buik van een walvis belandt. De lampen zijn vervaardigd van door en door gekleurd polyeasy, een weerbestendig kunststof. De lampen kunnen worden geleverd met RGB LED verlichting of een type G9 5W LED lamp. De versie met RGB LED verlichting beschikt over een oplaadbare batterij met afstandsbediening en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

 

Mobi is afkomstig uit de collectie van Myyour; zeer origineel en modern meubilair voor tuin, zwembad en terras. Maar ook heel goed binnen toepasbaar zowel particulier als bedrijfsmatig. Myyour is een divisie van een gerenomeerde Italiaanse toeleverancier van kunststof meubels en meubelonderdelen. Myyour is in het najaar van 2007 opgericht en heeft inmiddels al een veelbelovende collectie opgebouwd. Bekijk de hele colectie op de MyYour merkenpagina: MyYour collectie

 

 

 Brogliato Traverso

BrogliatoTraverso is een ontwerpstudio opgericht door Alberto Brogliato en Federico Traverso. 
Federico is geboren in 1978 in het Italiaanse Vicenza. Oorspronkelijk is Federico opgeleid tot boekhouder maar veranderde van koers toen hij geboeid raakte door architectuur. In 2004 studeerde Federico af als architect aan de Universiteit voor Architectuur van Venetië. In 2004 won Fedrerico gelijk al enkele ontwerpcompetities voor net afgestudeerden. In 2006 startte Federico met enkele architectuur vrienden een ontwerpstudio onder de naam On_Office Architettura in Vicenza. Naast werken bleef Federico ook nog studeren en behaalde hij in 2008 zijn PhD in product and communication design aan de Universiteit van Venetië.
Alberto Brogliato is geboren in 1981 in het Italiaanse Schio. Alberto studeerde aan de universiteit van Venetië en specialiseerde zich op het gebied van Industrial Product Design.

 

POLEASY

Design en technologie zijn niet de enige pijlers onder de collectie van MyYour. Een derde en zeker niet de minst belangrijke pijler is de grondstof Poleasy. Deze speciale en unieke polyethyleen variant is door MyYour in eigen beheer ontwikkeld. Het geeft de producten niet alleen meer uitstraling het komt ook het onderhoud en de levensduur zeer ten goede.

Bekijk de video...

 

ROTOMOLDING

De productietechniek van dit product heet in het Nederlands rotatiegieten. Hierbij wordt kunststof poeder (meestal polyethyleen en bij MyYour Poleasy) in een matrijs (mal) spanningsvrij verhit en tijdens het roteren van de matrijs omgevormd tot een kunststof product. Door het roteren word het smeltende kunststof tegen de matrijswand aangeslingerd en neemt die vorm aan. Daarna wordt het product gekoeld en uit de matrijs genomen. 

Bekijk de video...

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.