100% Italian selected by Zero-Z design

donderdag 22 februari 2024
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala

Koala

design Michele De Lucchi & Sezgin Aksu

Koala is een produktfamilie met een groot aantal display's voor verschillende toepassingen. In de privésfeer kunnen de display's worden toegepast als foto- of posterlijsten. In de zakelijke sfeer zijn de toepassings mogelijkheden zeer breed, met name als presentatiesysteem, mede dankzij de vele opties en montage mogelijkheden. De diplay's kunnen op diverse manieren worden gemonteerd; direct aan de wand, aan staalkabels (aan de wand of vrijhangend vanaf het plafond), aan staalkabels in combinatie met een verchroomde roede (aan de wand of vrijhangend vanaf het plafond), aan een speciale kolom op stalen voet of in een buisframe. Daarnaast zijn er ook nog diplay's op een voet die op tafel kunnen worden gezet.

De formaten van de kabeldisplay's corresponderen met de standaard papierformaten: A5, A4 en A3 zowel liggend als staand. Daarnaast zijn er de posterformaten 50x70 en 70x100 cm. (staand). De afmetingen zijn A4 staand en A3 liggend. Ter completering van het Koala leveringsprogramma zijn er ook folderdisplay's leverbaar in A4 en A3 formaat. De A3 folderdisplay is mede geschikt als dubbele A4 display.

Koala is ook leverbaar in transparante uitvoering, Koala-T genaamd.

Michele De Lucchi
Sezgin Aksu

Michele De Lucchi is geboren in 1951 in het Italiaanse Ferrara en studeerde architectuur in Florence. Michele is een van de meest toonaangevende Italiaanse ontwerpers van dit moment en was een van de grondleggers van de 'Memphis' groep. Deze groep, destijds jonge ontwerpers, hebben de designscene in de jaren '80 enorm beïnvloed. In 1988 stichtte Michele zijn eigen De Lucchi Studio. Van 1988 tot 2002 was Michele hoofd van de designafdeling van Olivetti, zijn ontwerp voor de printer Olivetti Artjet 10 is bekroond met de prestigieuse Compasso d'Oro designprijs in 2001. Werk van Michele is te zien in vooraanstaande musea over de hele wereld. In Nederland is Michele onder andere bekend door zijn ontwerp van het paviljoen voor de collectie Archeologie en Geschiedenis van Groningen voor het Groninger museum.

De in 1970 geboren Turkse ontwerper Sezgin Aksu studeerde aan de academie voor beeldende kunst in Stuttgart en aan het Les Ateliers te Parijs. Sezgin werkte ruim 10 jaar in de designstudio van Michele De Lucchi. Veel van zijn ontwerpen werkte hij samen met Michele uit vandaar zijn vermelding samen met Michele als ontwerpers van dit product. Sinds 2001 werkt Sezgin samen met de Italiaanse Silvia Suardi vanuit hun designstudio Aksu/Suardi in Milaan. Samen wonnen zij verschillende designprijzen zoals de Red Dot Design Award in 2007.

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.