100% Italian selected by Zero-Z design

  • O+C system scrumboard
  • O+C system scrumboard
  • O+C system scrumboard
  • O+C system scrumboard
  • O+C system scrumboard
  • O+C system scrumboard

O+C system scrumboard

design Greutmann Bolzern

Het Scrumboard is leverbaar in twee afmetingen: 58,7 x 200cm en 98,5 x 200cm. Het bord is dubbelzijdig en heeft een rubberen stootrand waardoor het zonder probleem leunend tegen een wand kan worden neergezet. Het oppervlak is van wit krasvrij emaille staal. Het bord is magnetisch en kan worden beschreven met markers (dry-erasable). Voor als u het bord niet tegen een wand wilt plaatsen is er een houder leverbaar van zwart gecoat staal. Het bord is bruikbaar als whiteboard en magneetbord maar kan natuurlijk ook voor een sprint backlog worden gebruikt volgens de scrum methode.

Scrum werd geïntroduceerd in een onderzoek door Ikujiro Nonaka en Hirotaka Takeuchi, dat begin 1986 in de Harvard Business Review gepubliceerd is. In dit onderzoek wordt beschreven dat projecten met kleine (multidisciplinaire) teams historisch gezien het beste resultaat leveren. Naar aanleiding van dit onderzoek ontwikkelde Jeff Sutherland in 1993 het scrumproces. Bij scrum worden de experts bij elkaar in één team gezet, bij voorkeur ook in één ruimte, zodat er makkelijk kan worden samengewerkt. Het team wordt begeleid door een scrummaster, die zorgt dat het team zich aan de (scrum)regels houdt en kan doorwerken. De product-owner is de klant en voor hem/haar wordt het product gemaakt. Hij geeft ook aan wat er gemaakt moet worden. Dat gebeurt in de vorm van user stories (een soort eisen en wensen (requirements)). Deze user-stories staan op een lijst, de product backlog. De product backlog is door de product-owner gesorteerd op prioriteit. De belangrijkste user stories staan bovenaan. De belangrijkste user stories worden opgenomen in de sprint backlog, dat is wat men in de sprint wil gaan doen. De sprint wordt ook wel de iteratie of de scrum genoemd. In korte sprints worden de user-stories door het ontwikkelteam in kant en klare producten omgezet, inclusief documentatie en (integratie)tests. Het is dus in principe helemaal af. Aan het einde van elke sprint wordt het gewijzigde/verbeterde (software)product in de "Sprint Review" aan de product-owner getoond. Daarna volgt nog een evaluatie waarin het team probeert lessen te trekken uit de afgelopen sprint, zodat men steeds beter wordt.

Op een scrumboard worden drie kolommen gemaakt, "to do", "in progress", "done". Op post-its worden de taken en akties beschreven en op het scrumboard in een van de kolommen geplaatst.

 

De producten uit deze collectie hebben een LGA certificaat wegens het succesvol doorstaan van testen door het Duitse instituut voor product testen en kwaliteit controle. De testdiensten van het Duitse TUV controleren de veiligheid, eigenschappen, bruikbaarheid, prestatie en hygiëne.

 LGA Certificaat

 Urs Greutmann & Carmen Bolzern

Dit Zwitserse ontwerpersduo richtte in 1984 designstudio Greutmann Bolzern op in Zürich. Urs is studeerde industrial design aan de Unversity of Design. Carmen is afgestudeerd als interieur architecte. In 2003 hebben beiden de titel Design Professor gekregen van de Academy of Fine Arts te Munchen. Naast de talloze interieur en architectuur projecten hebben Urs en Carmen een groot aantal gebruiksvoorwerpen, meubels en lampen ontworpen. Door de jaren heen heeft men hier verschillende design prijzen mee gewonnen waaronder de prestigieuze Red Dot Award.

Foto's

Documentatie

Download foto's

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.