100% Italian selected by Zero-Z design

zondag 25 september 2022
  • Nefos

Nefos

design Paolo de Lucchi

Néfos is een bijzondere hanglamp afkomstig uit de collectie van Myyour; zeer origineel en modern meubilair voor tuin, zwembad en terras. Maar natuurlijk ook binnen zeer goed toepasbaar. Néfos is leverbaar in twee kleuren (transparant wit en lichtblauw) en in twee afmetingen, Medium en Large.

De afmetingen zijn:
69x122xH (incl. ophanging)=126cm.
60613NEF geschikt voor binnen en buiten gebruik
De lamp wordt geleverd excl. 2 spaarlampen 18W-220V.

82,5x170xH (incl. ophanging)=166cm.
60611NEF geschikt voor binnen en buiten gebruik
De lamp wordt geleverd excl. 3 spaarlampen 18W-220V.

Paolo de Lucchi

Paolo de Lucchi is geboren in 1962 te Padova alwaar hij nog steeds woont en werkt. Paolo studeerde in 1989 af als architect aan de Politecnico te Milaan en trad daarna in dienst bij de vermaarde Sottsass Associati. Tussen 1993 en 1997 werkte hij samen met Michele de Lucchi en coördineerde hij als projectleider diverse interieur projecten waaronder de nieuwe Olivetti showroom in Ivrea.

In 1998 opende Poalo Studio De Lucchi in Padova en bouwde daarvoor een oude industriële loods om tot kantoorruimte. Vandaag de dag houd de Studio zich bezig met architectuur en product design en is er een nauwe samenwerking met de designstudio van Michele de Lucchi in Milaan. Paolo de Lucchi geeft naast zijn werk lezingen over industriële vormgeving (in het bijzonder over het ontwerpen van verlichting) aan de Universita del Progetto in Reggio Emilia,

 

POLEASY

Design en technologie zijn niet de enige pijlers onder de collectie van MyYour. Een derde en zeker niet de minst belangrijke pijler is de grondstof Poleasy. Deze speciale en unieke polyethyleen variant is door MyYour in eigen beheer ontwikkeld. Het geeft de producten niet alleen meer uitstraling het komt ook het onderhoud en de levensduur zeer ten goede.

Bekijk de video...

 

ROTOMOLDING

De productietechniek van dit product heet in het Nederlands rotatiegieten. Hierbij wordt kunststof poeder (meestal polyethyleen en bij MyYour Poleasy) in een matrijs (mal) spanningsvrij verhit en tijdens het roteren van de matrijs omgevormd tot een kunststof product. Door het roteren word het smeltende kunststof tegen de matrijswand aangeslingerd en neemt die vorm aan. Daarna wordt het product gekoeld en uit de matrijs genomen. 

Bekijk de video...

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.