100% Italian selected by Zero-Z design

maandag 27 september 2021
  • Battista

Battista

design Michele de Lucchi & Sezgin Aksu

Battista is een serie van exclusieve interieur accessoires waaronder; kapstokken een display systeem en een separatie scherm.

Het meest karakteristieke onderdeel van de Battista familie is de gegoten stalen voet. De voet komt bij ieder product voor met uitzondering van de wandgarderobe. 

De Battista garderobe elementen zijn:
1695 kapstok ø 32 cm. H= 165 cm. voet en kolom in wit, zwart of metaalgrijs. Kolom ook leverbaar in hout finish
1696 kapstok ø 32 cm. H= 165 cm. voet en kolom in wit, zwart of metaalgrijs
1692 paraplubak ø 32 cm. H= 60 cm. voet en kolom in wit, zwart of metaalgrijs
1697 wandhaak D= 8 cm. H= 15 cm. gepolijst aluminium
1
698 kapstok ø 32 cm. H= 161 cm. Battista Color. Voet en kolom in mat wit, mat zwart, metallic sand en semi-glossy leather.


Michele De Lucchi
Sezgin Aksu

Michele De Lucchi is geboren in 1951 in het Italiaanse Ferrara en studeerde architectuur in Florence. Michele is een van de meest toonaangevende Italiaanse ontwerpers van dit moment en was een van de grondleggers van de 'Memphis' groep. Deze groep, destijds jonge ontwerpers, hebben de designscene in de jaren '80 enorm beïnvloed. In 1988 stichtte Michele zijn eigen De Lucchi Studio. Van 1988 tot 2002 was Michele hoofd van de designafdeling van Olivetti, zijn ontwerp voor de printer Olivetti Artjet 10 is bekroond met de prestigieuse Compasso d'Oro designprijs in 2001. Werk van Michele is te zien in vooraanstaande musea over de hele wereld. In Nederland is Michele onder andere bekend door zijn ontwerp van het paviljoen voor de collectie Archeologie en Geschiedenis van Groningen voor het Groninger museum.

De in 1970 geboren Turkse ontwerper Sezgin Aksu studeerde aan de academie voor beeldende kunst in Stuttgart en aan het Les Ateliers te Parijs. Sezgin werkte ruim 10 jaar in de designstudio van Michele De Lucchi. Veel van zijn ontwerpen werkte hij samen met Michele uit vandaar zijn vermelding samen met Michele als ontwerpers van dit product. Sinds 2001 werkt Sezgin samen met de Italiaanse Silvia Suardi vanuit hun designstudio Aksu/Suardi in Milaan. Samen wonnen zijn verschillende designprijzen zoals de Red Dot Design Award in 2007.

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.