100% Italian selected by Zero-Z design

zondag 27 november 2022

Glazen wanden en deuren maken al sinds 1997 deel uit van onze collectie. Toch lijkt het een vreemde eend in de bijt. Dat komt met name doordat het zwaartepunt van ons leveringsprogramma bij stoelen, kasten en werkplekaccessoires ligt.

Onze expertise op het gebied van glazen deuren, wanden en schuifwanden is er niet minder om. We hebben hiervoor zelfs een speciale website gebouwd.
Kijkt u eens op:

  • Osso
  • Osso
  • Osso
  • Osso
  • Osso

Osso

design Ivan Palmini

Osso is een wandsysteem met als basis een aluminium staander die wordt geklemd tussen vloer en plafond. Aan de gegoten aluminium schenkelvormige elementen die aan de onder en bovenzijde van de staander zijn opgenomen bevinden zich in totaal vier montage punten. Aan deze punten worden de hardglazen panelen gemonteerd.

Naast de naturel geanodiseerde uitvoering zijn de staanders leverbaar in de volgende lakkleuren: wit, zwart, zand, licht en donker brons, grijs en chroom. De glaspanelen zijn leverbaar in: helder, licht bruin en licht grijs helder of gezuuretst/ geheel of deels gezandstraald / gelakt in wit, zwart, ivoor, zand, aubergine, taupe en lever.

Het Osso programma bevat tevens een groot aantal accessoires, zoals legborden en kasten, die aan de staanders kunnen worden bevestigd.

In de wanden kunnen zowel taats als schuifdeuren worden opgenomen. De Osso deuren kunnen ook apart in iedere bouwkundige situatie worden toegepast.

 Ivan Palmini

Ivan is geboren in 1960 in het pitoreske Civitanova Marche aan de Adriatische kust bekend vanwege de leerverwerking en schoenenindustrie. Na zijn afstuderen als architect aan de academie van Venezië starte Ivan in 1983 zijn eigen ontwerpstudio. Ivan was nauw betrokken bij de start van de firma Luconi omdat hij het eerste wanden systeem voor Luconi heeft ontworpen. Voor dit Osso systeem werdt Ivan in 2003 door de Italian Design Association genomineerd voor de prestigieuze Compasso d"oro.

 

Gehard glas

Gehard veiligheidsglas is speciaal behandeld glas. Het glas is door extreme verhitting vijf keer sterker geworden dan gewoon glas en bestand tegen grotere temperatuurverschillen. Als het breekt, valt het in kleine veilige (onscherpe) korrels uiteen. Er bestaat dan geen kans op ernstig lichamelijk letsel. In deze video kunt u zien hoe het proces van het harden van glas werkt.

Bekijk de video...

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.