100% Italian selected by Zero-Z design

maandag 21 juni 2021
  • Snowfix
  • Snowfix
  • Snowfix

Snowfix

design Caimi Lab

De Snowfix steunen maken het mogelijk om de Snowsound® akoestische wandpanelen nagenoeg 'blind' te monteren. Aan de bovenzijde van het paneel is slechts één smalle strip van de steun zichtbaar. Vooral bij het oplossen van akoestische problemen in vertrekken waar het visuele aspect van groot belang is bied Snowfix een zeer geschikte oplossing.

De Snowsound® akoestische panelen bevatten veel unieke eigenschappen, waaronder; tweezijdige akoestische absorbtie, licht van gewicht en de unieke Snowsound technologie. Het paneel is opgebouwd uit polyestervezels en heeft verschillende dichtheden. Dit zorgt voor een optimale, selectieve geluidsabsorptie binnen een groot frequentiebereik. Resultaat: hogere productiviteit op de werkvloer en fors minder omgevingsruis in omgevingen waar mensen elkaar ontmoeten. 

Snowsound® heeft het Greenguard certificaat verkregen omdat het voldoet aan de strenge eisen voor chemische uitstoot met als grote voordeel dat het geen vervuiling inbrengt in de ruimte waarin het wordt toegepast.

 
Bezoek ook onze volledig aan akoestiek en Snowsound® gewijde website www.akoestiekexpert.nl

Meer informatie:

Wat is geluid

Geluid wordt gevormd door herhaaldelijk reflecterende golven tussen vaste oppervlakken met beperkte absorptiecapaciteit zoals bijvoorbeeld beton, steen of glas. In ruimten met dergelijke 'harde' materialen ontstaat vaak een hinderlijke echo die comfortable luisteren en converseren belemmerd. Ter verbetering van de akoestiek in dergelijke ruimten is het noodzakelijk om geluidsabsorberende materialen toe te passen.

 

Akoestisch comfort

Dankzij de Snowsound technologie is het zeer eenvoudig om door toepassing van Flap panelen akoestische correcties te bereiken in zowel bestaande als nieuwe ruimtes. Dankzij dit innovatieve product is het eindelijk mogelijk om tegemoet te komen aan de noodzaak om te kunnen leven en werken in een 'rustige' ruimte door het reduceren van vervelende akoestische nagalm.
Het paneel is beplakt met een polyster bekleding van Trevira CS.
Polyester vulling met hoge dichtheid.
Polyester vulling met gemiddelde dichtheid.
Polyester vulling met lage dichtheid.
Verstevigde rand, rondom.
  De gepatenteerde Snowsound technologie is gebaseerd op het gebruik van panelen die zijn samengesteld uit materiaal met verschillende dichtheid. Hierdoor is het paneel in staat tot selectieve absorbtie van verschillende frequenties.  
Traditionele producten blijken minder goed in staat te zijn om frequenties in het middengebied (tussen 500Hz en 2000Hz) te absorberen. De frequenties van het menselijk spraakniveau bevinden zich in dit middengebied en zijn het meest relevant om te absorberen om zo het akoestiche klimaat in een ruimte aanzienlijk te verbeteren. De gepatenteerde Snowsound technologie richt zich met name op het midden en hoge frequentie niveau en zorgt bijvoorbeeld voor een absorptie van maar liefst 94% bij 1250Hz.

Flap is 'klasse A' getest

De Flap panelen zijn getest in een 'weerkaatsing ruimte' volgens de UNI EN ISO 354 normering met als resultaat een "Class A sound absorption" certificering conform de UNI EN ISO 11654 standaard. De eerste grafiek laat het testresultaat zien. Horizontaal is de frequentie in Hz uitgezet van 100Hz tot 500Hz. 

De rechter grafiek laat het testresultaat zien van een test met de Kundt buis (UNI EN ISO 10534-2). Deze methode meet waarden tussen 0 en 1 en 0% en 100% niet vergelijkbaar met de waarden die worden gemeten in de 'weerkaatsing ruimte' (UNI EN ISO 354). De test is uitgevoerd door een bedrijf gelieerd aan de universiteit van Ferrara.

Verklaring bij de grafiek:

1. ondanks de geringe dikte van de panelen worden de lage frequenties (onder 500Hz) relatief goed geabsorbeerd. Dergelijke lage tonen zijn doorgaans moeilijk te dempen.
2. de frequenties in het middengebied (tussen 500Hz en 2000Hz) waartoe de menselijke stem behoort, worden zeer goed geabsorbeerd.
3. de hoge tonen (boven 2000Hz) worden eerder gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd door de panelen maar gezien het feit dat deze tonen al worden geabsorbeerd door de ruimte zelf (muren, stoffering, meubilair en de aanwezige personen) is dit niet bezwaarlijk.

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.