100% Italian selected by Zero-Z design

zondag 27 november 2022
 • Flap
 • Flap
 • Flap
 • Flap
 • Flap
 • Flap
 • Flap

Flap

design Alberto & Francesco Meda

Flap is een zeer decoratieve oplossing voor uw akoestische probleem. Dankzij de het verstelbare montagepunt aan de wandsteun kunnen de panelen vertikaal en horizontaal gedraaid worden. Hierdoor is het mogelijk om de panelen als het ware van de muur te laten "fladderen". 

Flap maakt gebruik van dezelfde gepatenteerde Snowsound® technologie als Mitesco. De meest in het oog springende kenmerken hiervan zijn:

 • flexibele montagemogelijkheden: vrijstaand / wandmontage / aan staalkabels / op bureaubladen
 • dankzij een nieuwe gepatenteerde techniek genaamd Snowsound® komt er vrijwel geen geluid door
 • paneeldikte slechts 35mm
 • licht van gewicht: 2700 gram voor een paneel van 159x44cm
 • hoogwaardig materiaal: volledig polyester (binnen en buiten)
 • 100% gif en allergie vrij
 • multifunctioneel toepasbaar
 • volledig recyclebaar

Flap akoestische panelen zijn 100% recyclebaar. Dankzij het feit dat zowel de buiten- als de binnenkant geheel uit polyester zijn vervaardigd bestaat een paneel maar uit één materiaal en behoeft derhalve voor het recycle proces niet te worden gescheiden.

Flap is leverbaar in twee formaten en kan op een wandsteun van 10cm of van 23cm diep aan de wand worden gemonteerd. De panelen zijn ook leverbaar met een LED armatuur aan de achterzijde waarmee de wand kan worden aangelicht. De Flap akoestische panelen kunnen ook aan een frame worden gemonteerd, vrijstaand of aan het plafond. Het verchroomde plafondframe kan desgewenst ook worden uitgevoerd met LED verlichting. Daarnaast is er nog een plafondmonatge variant genaamd V-Flaphierbij worden twee panelen met de rechte zijde aan elkaar gekoppeld en aan staalkabels aan het plafond gehangen. Een zeer decoratieve toepassing.

Snowsound® Technology
De Flap panelen danken hun briljante akoestische eigenschappen aan de gepatenteerde Snowsound® technologie. Het voornaamste aspect van deze techniek is het gebruik van materiaal met verschillende dichtheid in hetzelfde paneel. Deze variabele dichtheid stelt het paneel in staat tot selectieve absorptie bij verschillende frequenties hetgeen resulteert in een optimale akoestische situatie voor de omgeving. Een opmerkelijk resultaat gezien de geringe maatvoering en dikte.

 
Bezoek ook onze volledig aan akoestiek en Snowsound® gewijde website www.akoestiekexpert.nl

Klik hier voor het volledige productoverzicht van Flap 

Meer informatie:

Klik hier voor het volledige productoverzicht van Flap

Wat is geluid

Geluid wordt gevormd door herhaaldelijk reflecterende golven tussen vaste oppervlakken met beperkte absorptiecapaciteit zoals bijvoorbeeld beton, steen of glas. In ruimten met dergelijke 'harde' materialen ontstaat vaak een hinderlijke echo die comfortable luisteren en converseren belemmerd. Ter verbetering van de akoestiek in dergelijke ruimten is het noodzakelijk om geluidsabsorberende materialen toe te passen.

 

Akoestisch comfort

Dankzij de Snowsound technologie is het zeer eenvoudig om door toepassing van Flap panelen akoestische correcties te bereiken in zowel bestaande als nieuwe ruimtes. Dankzij dit innovatieve product is het eindelijk mogelijk om tegemoet te komen aan de noodzaak om te kunnen leven en werken in een 'rustige' ruimte door het reduceren van vervelende akoestische nagalm.
Het paneel is beplakt met een polyster bekleding van Trevira CS.
Polyester vulling met hoge dichtheid.
Polyester vulling met gemiddelde dichtheid.
Polyester vulling met lage dichtheid.
Verstevigde rand, rondom.
  De gepatenteerde Snowsound technologie is gebaseerd op het gebruik van panelen die zijn samengesteld uit materiaal met verschillende dichtheid. Hierdoor is het paneel in staat tot selectieve absorbtie van verschillende frequenties.  
Traditionele producten blijken minder goed in staat te zijn om frequenties in het middengebied (tussen 500Hz en 2000Hz) te absorberen. De frequenties van het menselijk spraakniveau bevinden zich in dit middengebied en zijn het meest relevant om te absorberen om zo het akoestiche klimaat in een ruimte aanzienlijk te verbeteren. De gepatenteerde Snowsound technologie richt zich met name op het midden en hoge frequentie niveau en zorgt bijvoorbeeld voor een absorptie van maar liefst 94% bij 1250Hz.

Flap is 'klasse A' getest

De Flap panelen zijn getest in een 'weerkaatsing ruimte' volgens de UNI EN ISO 354 normering met als resultaat een "Class A sound absorption" certificering conform de UNI EN ISO 11654 standaard. De eerste grafiek laat het testresultaat zien. Horizontaal is de frequentie in Hz uitgezet van 100Hz tot 500Hz. 

De rechter grafiek laat het testresultaat zien van een test met de Kundt buis (UNI EN ISO 10534-2). Deze methode meet waarden tussen 0 en 1 en 0% en 100% niet vergelijkbaar met de waarden die worden gemeten in de 'weerkaatsing ruimte' (UNI EN ISO 354). De test is uitgevoerd door een bedrijf gelieerd aan de universiteit van Ferrara.

Verklaring bij de grafiek:

1. ondanks de geringe dikte van de panelen worden de lage frequenties (onder 500Hz) relatief goed geabsorbeerd. Dergelijke lage tonen zijn doorgaans moeilijk te dempen.
2. de frequenties in het middengebied (tussen 500Hz en 2000Hz) waartoe de menselijke stem behoort, worden zeer goed geabsorbeerd.
3. de hoge tonen (boven 2000Hz) worden eerder gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd door de panelen maar gezien het feit dat deze tonen al worden geabsorbeerd door de ruimte zelf (muren, stoffering, meubilair en de aanwezige personen) is dit niet bezwaarlijk.

 

Als een vlinder op de muur...

Design en technologie zijn niet de enige pijlers onder de collectie van MyYour. Een derde en zeker niet de minst belangrijke pijler is de grondstof Poleasy. Deze speciale en unieke polyethyleen variant is door MyYour in eigen beheer ontwikkeld. Het geeft de producten niet alleen meer uitstraling het komt ook het onderhoud en de levensduur zeer ten goede.

Bekijk de video...

 

Flap met een frame aan het plafond gemonteerd...

Flap kan op vele mannieren worden toegepast en gemonteerd. Een zeer fraaie toepassing is de plafondmontage met behulp van een zeer minimalistisch vormgegeven verchroomd frame. Net zoals bij de overige toepassingen zijn de Flap panelen ook aan het frame afzonderlijk te verdraaien en te positioneren.

Bekijk de video...

 

Simulatie...

Deze computer animatie laat zien en vooral ook horen hoe een rumoerig vertrek kan veranderen in een rustige ruimte door toepassing van Flap akoestische panelen. Uiteraard is dit een simulatie maar u kunt er vanuit gaan dat ook in werkelijkheid een dergelijk resultaat zal worden bereikt.

Bekijk de video...

 

Waarom architecten hun oren moeten gebruiken...

Vanwege de matige akoestiek in veel gebouwen. Studenten in klaslokalen verstaan 50% van wat de leraar zegt niet; patiënten in ziekenhuizen raken gestressed door geluid en kunnen niet slapen. Luister naar Julian Treasure "the master of sound" die architecten en ontwerpers oproept aandacht te besteden aan "the invisible architecture of sound".

Bekijk de video...

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.