100% Italian selected by Zero-Z design

vrijdag 29 maart 2024
  • Bow
  • Bow
  • Bow
  • Bow

Bow

design King & Miranda design

De driedimensionale Bow  geluidsabsorberende elementen zijn geinspireerd op de romp en boeg vormen van boten. Met de twee vormen kunnen eindeloos veel combinaties worden gemaakt; Bow is modulair en schaalbaar. Dankzij de Snowsound® technologie zijn de absorberende kwaliteiten van het hhogste niveau. Snowsound® heeft het Greenguard certificaat verkregen omdat het voldoet aan de strenge eisen voor chemische uitstoot met als grote voordeel dat het geen vervuiling inbrengt in de ruimte waarin het wordt toegepast.

King & Miranda design

King & Miranda design is een ontwerpbureau, opgericht in 1975 in Milaan door de Britse ontwerper Perry A. King (geb. 1938) en de Spaanse ontwerper Santiago Miranda (geb. 1947).

Perry King
Perry King studeerde in Groot-Brittannië voor industrieel ontwerper en verhuisde in 1964 naar Italië. King had sinds 1956 voor Olivetti gewerkt en trad er als consultant in dienst. Hij werkte daar aan een brede reeks producten waaronder de Valentine-typemachine (1969) samen met Ettore Sottsass en de Sistema 45. Later, als Design Coordinator voor Corporate Image, ontwierp hij samen met Santiago Miranda - met wie hij in 1976 King Miranda Associati opzette - onder andere dot matrix fonts, boeken en posters. King ontwierp in de jaren '70 ook een Corporate Identity voor C. Castelli, dictafoons voor Süd-Atlas Werke en elektrische apparatuur voor Praxis.

Santiago Miranda
Santiago Miranda (is negen jaar jonger dan King) studeerde aan de Escuela de Artes Aplicadas y Oficios Artisticos in zijn woonplaats Sevilla. In 1971 verhuisde Santiago naar Milaan, waar hij in 1976 samen met Perry King Miranda Associati oprichtte. In de jaren daarvoor werkte hij als ontwerper, bedacht hij 'Air Mail Transatlantic Pictures', verhalen en beelden voor een interactief park voor eenzame mensen, en werkte hij als consultant voor Olivetti.

 

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.