100% Italian selected by Zero-Z design

maandag 21 juni 2021
  • Kaleidos
  • Kaleidos
  • Kaleidos
  • Kaleidos
  • Kaleidos
  • Kaleidos

Kaleidos

design Michele de Lucchi

Kaleidos is het resultaat van een langdurige zoektocht naar optimale keuzes voor zowel materiaal als productietechniek. Een stoel met een kunststof zitschaal voor projektmatige en particuliere toepassingen. Het meest spraakmakende aan de Kaleidos is de oppervlakte afwerking, die ook aan de zijkanten doorloopt. Het is net alsof de stoel is bedekt met een glinsterend zijde weefsel. Kaleidos heeft naast deze esthetische kwaliteiten ook ergonomisch veel te bieden. De zit is zeer comfortabel en de vorm van de verende zitschaal sluit perfect aan als ware het een kuipstoel in een sportwagen.

Kaleidos is leverbaar in 4 kleuren technopolymeer kunststof (wit, zwart, lichtgrijs en rood) en met verschillende onderstellen; slede, stapelbaar 4-poots onderstel (met buis ø16 mm. of ø20 mm.), spider frame (niet draaibaar). De slede en 4-poots stoel kan worden geleverd met of zonder armleggers. Daarnaast is er ook een kruk met draadframe leverbaar met zithoogte 77cm. en een kruk met gasveer H=54-80cm. De kruk heeft een speciale zitschaal met een lage rug.

Kaleidos is ook leverbaar met een volledig gestoffeerde zitschaal met tuigleer of Trevira CS meubelstof in diverse kleuren. Daarnaast is er nog de variant Kaleidos Wood met een multiplex houten zitschaal in licht eiken en walnoot uitvoering.

Om de productfamilie te completeren is er ook een traverse opstelling leverbaar met 2, 3, 4 of 5 posities.

Voor projectmatige toepassingen zijn er diverse accessoires verkrijgbaar zoals een schrijfblad, een koppeling en een draagsteun voor onder een tafelblad waaraan een stoel (vrij van de vloer) kan worden gehangen.

Michele De Lucchi
Sezgin Aksu

Michele De Lucchi is geboren in 1951 in het Italiaanse Ferrara en studeerde architectuur in Florence. Michele is een van de meest toonaangevende Italiaanse ontwerpers van dit moment en was een van de grondleggers van de 'Memphis' groep. Deze groep, destijds jonge ontwerpers, hebben de designscene in de jaren '80 enorm beïnvloed. In 1988 stichtte Michele zijn eigen De Lucchi Studio. Van 1988 tot 2002 was Michele hoofd van de designafdeling van Olivetti, zijn ontwerp voor de printer Olivetti Artjet 10 is bekroond met de prestigieuse Compasso d'Oro designprijs in 2001. Werk van Michele is te zien in vooraanstaande musea over de hele wereld. In Nederland is Michele onder andere bekend door zijn ontwerp van het paviljoen voor de collectie Archeologie en Geschiedenis van Groningen voor het Groninger museum.

De in 1970 geboren Turkse ontwerper Sezgin Aksu studeerde aan de academie voor beeldende kunst in Stuttgart en aan het Les Ateliers te Parijs. Sezgin werkte ruim 10 jaar in de designstudio van Michele De Lucchi. Veel van zijn ontwerpen werkte hij samen met Michele uit vandaar zijn vermelding samen met Michele als ontwerpers van dit product. Sinds 2001 werkt Sezgin samen met de Italiaanse Silvia Suardi vanuit hun designstudio Aksu/Suardi in Milaan. Samen wonnen zijn verschillende designprijzen zoals de Red Dot Design Award in 2007.

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.