100% Italian selected by Zero-Z design

donderdag 18 april 2024
  • Crazy head

Crazy head

design Crous Calogero

Crazy head is een zeer originele wandsteun om je valhelm op te bergen. Maar dat is nog niet alles; je kan er ook je jas aan ophangen en je sleutels in kwijt.

Crazy head is vervaardigd van polyethyleen en is leverbaar in verschillende kleuren in mat of hoogglans. Er is één afmeting beschikbaar:
Crazy head 10x27xH=36 cm.

CrousCalogero

Francesc Crous en Alessandro Calogero zijn de oprichters van designstudio CrousCalogero in Barcelona.

Francesc Crous studeerde in 2004 af als industrieel ontwerper aan de academie van Barcelona en vervolgde zijn studie aan de Politecnico te Milaan. Alessandro Calogero studeerde af in 2001 aan de Politecnico te Milaan en werkte daarna onder andere voor het LG desin centre en het Roca Innovation Lab te Barcelona.

De afgelopen jaren heeft het jonge ontwerp duo meer en meer een podium kunnen vinden voor hun creativiteit. Zo waren hun producten te zien op internationale design beurzen in Milaan, Venetië, Parijs, Frankfurt, Hong Kong en Barcelona. Naast hun huidige samenwerking met internationale design fabrikanten geven de twee beiden les aan de EINA design academie te Barcelona.

 

POLEASY

Design en technologie zijn niet de enige pijlers onder de collectie van MyYour. Een derde en zeker niet de minst belangrijke pijler is de grondstof Poleasy. Deze speciale en unieke polyethyleen variant is door MyYour in eigen beheer ontwikkeld. Het geeft de producten niet alleen meer uitstraling het komt ook het onderhoud en de levensduur zeer ten goede.

Bekijk de video...

 

ROTOMOLDING

De productietechniek van dit product heet in het Nederlands rotatiegieten. Hierbij wordt kunststof poeder (meestal polyethyleen en bij MyYour Poleasy) in een matrijs (mal) spanningsvrij verhit en tijdens het roteren van de matrijs omgevormd tot een kunststof product. Door het roteren word het smeltende kunststof tegen de matrijswand aangeslingerd en neemt die vorm aan. Daarna wordt het product gekoeld en uit de matrijs genomen. 

Bekijk de video...

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.