100% Italian selected by Zero-Z design

dinsdag 16 juli 2024
 • Mitesco Desk
 • Mitesco Desk
 • Mitesco Desk
 • Mitesco Desk
 • Mitesco Desk
 • Mitesco Desk
 • Mitesco Desk
 • Mitesco Desk

Mitesco Desk

design Michele De Lucchi/Caimi Lab

De Mitesco panelen zijn leverbaar in drie afmetingen: 159x44cm, 119x44cm, 75x44cm. Deze panelen kunnen op alle mogelijke manieren worden toegepast en bevestigd. Deze pagina gaat over de toepassing als akoestisch scherm op de werkplek.
Er zijn drie soorten bladsteunen verkrijgbaar:

 

• met schroeven 
  (op of onder het blad)
• met bladklemmen
• vrijstaand hierbij heeft 1 steun een ondiepe voetplaat (9cm.) en de andere steun een diepe (24cm.)
voetplaat.

De variant met twee Mitesco panelen boven elkaar is alleen leverbaar met bladklemsteunen. Daarnaast zijn er nog steunen om de Mitesco akoestische panelen aan een bestaande wand of toolbar te hangen.

Naast Mitesco Desk hebben wij nog een vergelijkbaar product in ons assortiment: Snowdesk. Deze panelen hebben dezelfde specificaties als Mitesco alleen hebben deze panelen geen voorgeboorde montagepunten.

De meest in het oog springende kenmerken van Mitesco op een rij:

 • flexibele montagemogelijkheden: vrijstaand / plafond- en wandmontage / aan staalkabels / op bureaubladen
 • dankzij een nieuwe gepatenteerde techniek genaamd Snowsound® hebben de panelen een zeer hoog absorptievermogen van frequenties van het menselijk spraakniveau
 • paneeldikte slechts 35mm
 • licht van gewicht: 2700 gram voor een paneel van 159x44cm
 • hoogwaardig materiaal: volledig polyester (binnen en buiten)
 • 100% gif en allergie vrij
 • Euroclass B-s2 en Class 1 volgens de Italiaanse norm getest op brandbaarheid 
 • de Trevira CS bekleding is zeer lichtecht waardoor nauwlijks verkleuring opdtreedt
 • multifunctioneel toepasbaar
 • volledig recyclebaar
Mitesco akoestische panelen zijn 100% recyclebaar. Dankzij het feit dat zowel de buiten- als de binnenkant geheel uit polyester zijn vervaardigd bestaat een paneel maar uitéén materiaal en behoeft derhalve voor het recycling proces niet te worden gescheiden.

Snowsound® Technology

De Mitesco panelen danken hun briljante akoestische eigenschappen aan de gepatenteerde Snowsound® technologie. Het voornaamste aspect van deze techniek is het gebruik van materiaal met verschillende dichtheid in hetzelfde paneel. Deze variabele dichtheid stelt het paneel in staat tot selectieve absorptie van verschillende frequenties hetgeen resulteert in een optimale akoestische situatie voor de omgeving. Een opmerkelijk resultaat gezien de geringe maatvoering en dikte.

 
Bezoek ook onze volledig aan akoestiek en Snowsound® gewijde website www.akoestiekexpert.nl

Meer informatie:

Klik hier voor het volledige productoverzicht van Mitesco 

Wat is geluid

Geluid wordt gevormd door herhaaldelijk reflecterende golven tussen vaste oppervlakken met beperkte absorptiecapaciteit zoals bijvoorbeeld beton, steen of glas. In ruimten met dergelijke 'harde' materialen ontstaat vaak een hinderlijke echo die comfortable luisteren en converseren belemmerd. Ter verbetering van de akoestiek in dergelijke ruimten is het noodzakelijk om geluidsabsorberende materialen toe te passen.

 

Akoestisch comfort

Dankzij de Snowsound technologie is het zeer eenvoudig om door toepassing van Mitesco panelen akoestische correcties te bereiken in zowel bestaande als nieuwe ruimtes. Dankzij dit innovatieve product is het eindelijk mogelijk om tegemoet te komen aan de noodzaak om te kunnen leven en werken in een 'rustige' ruimte door het reduceren van vervelende akoestische nagalm.
Het paneel is beplakt met een polyster bekleding van Trevira CS.
Polyester vulling met hoge dichtheid.
Polyester vulling met gemiddelde dichtheid.
Polyester vulling met lage dichtheid.
Verstevigde rand, rondom.
  De gepatenteerde Snowsound technologie is gebaseerd op het gebruik van panelen die zijn samengesteld uit materiaal met verschillende dichtheid. Hierdoor is het paneel in staat tot selectieve absorbtie van verschillende frequenties.  
Traditionele producten blijken minder goed in staat te zijn om frequenties in het middengebied (tussen 500Hz en 2000Hz) te absorberen. De frequenties van het menselijk spraakniveau bevinden zich in dit middengebied en zijn het meest relevant om te absorberen om zo het akoestiche klimaat in een ruimte aanzienlijk te verbeteren. De gepatenteerde Snowsound technologie richt zich met name op het midden en hoge frequentie niveau en zorgt bijvoorbeeld voor een absorptie van maar liefst 94% bij 1250Hz.

Mitesco is 'klasse A' getest

De Mitesco panelen zijn getest in een 'weerkaatsing ruimte' volgens de UNI EN ISO 354 normering met als resultaat een "Class A sound absorption" certificering conform de UNI EN ISO 11654 standaard. De eerste grafiek laat het testresultaat zien. Horizontaal is de frequentie in Hz uitgezet van 100Hz tot 500Hz. 

De rechter grafiek laat het testresultaat zien van een test met de Kundt buis (UNI EN ISO 10534-2). Deze methode meet waarden tussen 0 en 1 en 0% en 100% niet vergelijkbaar met de waarden die worden gemeten in de 'weerkaatsing ruimte' (UNI EN ISO 354). De test is uitgevoerd door een bedrijf gelieerd aan de universiteit van Ferrara.

Verklaring bij de grafiek:

1. ondanks de geringe dikte van de panelen worden de lage frequenties (onder 500Hz) relatief goed geabsorbeerd. Dergelijke lage tonen zijn doorgaans moeilijk te dempen.
2. de frequenties in het middengebied (tussen 500Hz en 2000Hz) waartoe de menselijke stem behoort, worden zeer goed geabsorbeerd.
3. de hoge tonen (boven 2000Hz) worden eerder gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd door de panelen maar gezien het feit dat deze tonen al worden geabsorbeerd door de ruimte zelf (muren, stoffering, meubilair en de aanwezige personen) is dit niet bezwaarlijk.

De Mitesco panelen zijn getest in het 'laboratorio di acustica' van het instutuut Giordano in Italië.
Het pdf bestand geeft u inzicht in de testmethode en de resultaten.

Klik hier voor een pdf bestand van het Mitesco testrapport

 

 

 

 

Michele De Lucchi

Michele De Lucchi is geboren in 1951 in het Italiaanse Ferrara en studeerde architectuur in Florence. Michele is een van de meest toonaangevende Italiaanse ontwerpers van dit moment en was een van de grondleggers van de 'Memphis' groep. Deze groep, destijds jonge ontwerpers, hebben de designscene in de jaren '80 enorm beïnvloed. In 1988 stichtte Michele zijn eigen De Lucchi Studio. Van 1988 tot 2002 was Michele hoofd van de designafdeling van Olivetti, zijn ontwerp voor de printer Olivetti Artjet 10 is bekroond met de prestigieuse Compasso d'Oro designprijs in 2001. Werk van Michele is te zien in vooraanstaande musea over de hele wereld. In Nederland is Michele onder andere bekend door zijn ontwerp van het paviljoen voor de collectie Archeologie en Geschiedenis van Groningen voor het Groninger museum.

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.