100% Italian selected by Zero-Z design

woensdag 26 juni 2019
  • Chips
  • Chips
  • Chips
  • Chips
  • Chips
  • Chips
  • Chips
  • Chips

Chips

design Simone Micheli

Chips is een produktfamilie bestaande uit een stoel, een kruk, een tafel en een bankje. De zitelementen hebben een slede frame. De zitschaal van polyethyleen en is leverbaar in 30 kleuren, zie het overzicht bij "uitvoering". Het metalen frame is in alle gevallen wit (RAL9003) gecoat rvs hetgeen Chips geschikt maakt voor buitengebruik. De stoel is eveneens leverbaar met een 4-poots frame.

De bijpassende tafel heeft een vierkant blad (78x78cm., H=73cm.) en is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: wit hpl met een zwarte kern of wit hpl met een witte kern.

De kruk is leverbaar met een zithoogte van 74cm. en 85cm.

Het bankje heeft de volgende afmetingen: 40x82xH=50cm. Het is alleen leverbaar met sledeframe. Met een speciaal koppelelement kunnen de bankjes worden gekoppeld.

Simone Micheli

Simone Micheli is een begenadigd ontwerper; hij noemt zichzelf een "architectural hero". Simone is in 1964 in Toscane geboren uit twee creative ouders; vader was kunstschilder en moeder doceerde kunstgeschiedenis. Na het voltooien van zijn studie architectuur in Florence startte Simone in 1990 een ontwerpstudio in Florence en opende later ook een vestiging in Milaan. Met zowel zijn industriële als met zijn architectonische en interieur design heeft Simone veel vooraanstaande internationale design prijzen in de wacht gesleept.

Simone Michele ontwierp voor MyYour 3 producten:
• Chips 2010
• Ba_gigio 2010
Kite 2013 in samenwerking met Moredesign

 

POLEASY

Design en technologie zijn niet de enige pijlers onder de collectie van MyYour. Een derde en zeker niet de minst belangrijke pijler is de grondstof Poleasy. Deze speciale en unieke polyethyleen variant is door MyYour in eigen beheer ontwikkeld. Het geeft de producten niet alleen meer uitstraling het komt ook het onderhoud en de levensduur zeer ten goede.

Bekijk de video...

 

ROTOMOLDING

De productietechniek van dit product heet in het Nederlands rotatiegieten. Hierbij wordt kunststof poeder (meestal polyethyleen en bij MyYour Poleasy) in een matrijs (mal) spanningsvrij verhit en tijdens het roteren van de matrijs omgevormd tot een kunststof product. Door het roteren word het smeltende kunststof tegen de matrijswand aangeslingerd en neemt die vorm aan. Daarna wordt het product gekoeld en uit de matrijs genomen. 

Bekijk de video...

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.