100% Italian selected by Zero-Z design

woensdag 3 maart 2021
  • Bemolle

Bemolle

design Atelier Mendini

Diesis en Bemolle zijn de eerste akoestisch produkten van Caimi Brevetti in samenwerking met de vooraanstaande Italiaanse ontwerpstudio Atelier Mendini van de broers Alessandro en Francesco Mendini.

De speciale vezels waarvan deze elementen worden gemaakt hebben een zeer hoge akoestische absorptie, welke nog eens wordt verhoogd door de plooingen van de stof. De curven zijn gebaseerd op nauwkeurige verhoudingen en metingen teneinde tot een zo hoog mogelijke absorbtie te komen. In de top van deze nogal mysterieuze objecten is een metalen structuur opgenomen die ervoor zorgt dat de stof valt als een soepel gedrapeerd gordijn.

De visuele zachtheid van Diesis en Bemolle, maakt ze ook geschikt voor gebruik in een klassieke omgeving waar rigide vormen niet kunnen worden ingevoerd.

Diesis en Bemolle vormen een nog niet eerder bestaande uitbreiding aan de op de markt verkrijgbare hoogstaande akoestische producten. De geluidsabsorberende panelen hebben een frame van glanzend zwart staal. De stof naar een gepatenteerde Snowsound-Fiber technologie betstaat uit zachte polyester vezels gemengd met zilver ionen. De stof is brandwerend en antibacterieel.

De interactie tussen de speciale akoestische vezels en de geplooide vormen stellen Diesis en Bemolle in staat om de vervelende nagalm te absorberen en verhogen daarmee de kwaliteit van leven in iedere ruimte waar nagalm voor overlast zorgt. Zowel in privé als publieke ruimten.

Diesis en Bemolle zijn leverbaar in 4 kleuren uit de Fiber 6 velvet collectie. Onder het tabje 'Uitvoering' staat een kleurenoverzicht.

Voor onze akoestische producten hebben wij tegenwoordig een speciale website:

 
Bezoek onze volledig aan akoestiek en Snowsound® gewijde website www.akoestiekexpert.nl
De volgende link brengt u direct naar de pagina over Diesis en Bemolle: 
www.akoestiekexpert.nl/diesis
www.akoestiekexpert.nl/bemolle

 

Meer informatie:

 Atelier Mendini

De broers Alessandro en Francesco Mendini geven leiding aan het fameuze, in Milaan gevestigde, ontwerpburo Atelier Mendini. Alessandro heeft een zeer voorname rol gespeeld in de ontwikkeling van het Italiaanse design. Kenmerkend aan zijn ontwerpen is de mengeling van culturen en uitingsvormen en zijn enorme veelzijdigheid. Alessandro is naast designer, graficus, architect, schilder en auteur. Mendini schreef verschillende boeken en vele artikelen waaronder voor Domus magazine. In de jaren 70 was Mendini een van de leiders van de avant-gardistische ontwerpersgroep Alchimia samen met Ettore Sottsass en Michele De Lucchi. Mendini heeft verschillende internationale designprijzen gewonnen waaronder de prestigieuse Compasso d'Oro in 1979, 1981 en 2014. In Nederland is Alessandro Mendini (Milaan, 16 augustus 1931) vooral bekend als de ontwerper van het Groninger Museum.

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.