100% Italian selected by Zero-Z design

vrijdag 29 maart 2024
  • Corista
  • Corista
  • Corista
  • Corista

Corista

design Lorenzo Palmeri

Oorspronkelijk zijn de Corista panelen ontwikkeld voor een zeer specifieke doelgroep; muzikanten, studio's en theaters. Al snel werd echter duidelijk dat de panelen ook uitermate geschikt zijn voor het oplossen van akoestische problemen op andere lokaties.

De zingende Non...
De Italiaanse non Cristina Scuccia is de winnares van de Italiaanse editie van "The Voice".

  Op 5 juni 2014 won ze met overmacht en geweldige stem de finale in Milaan. In deze video zien we Cristina tijdens het opnemen van haar eerste album in de studio. We wisten al dat U2 gebruik maakte van Snowsound® panelen in de opnamestudio. Zoals te zien is maakt ook Cristina gebruik van Corista panelen.  


Bezoek ook onze volledig aan akoestiek en Snowsound® gewijde website www.akoestiekexpert.nl


Klik hier
voor het volledige productoverzicht van Corista 

Meer informatie:

Klik hier voor het volledige productoverzicht van Corista 

Wat is geluid

Geluid wordt gevormd door herhaaldelijk reflecterende golven tussen vaste oppervlakken met beperkte absorptiecapaciteit zoals bijvoorbeeld beton, steen of glas. In ruimten met dergelijke 'harde' materialen ontstaat vaak een hinderlijke echo die comfortable luisteren en converseren belemmerd. Ter verbetering van de akoestiek in dergelijke ruimten is het noodzakelijk om geluidsabsorberende materialen toe te passen.

 

Akoestisch comfort

Dankzij de Snowsound technologie is het zeer eenvoudig om door toepassing van Corista panelen akoestische correcties te bereiken in zowel bestaande als nieuwe ruimtes. Dankzij dit innovatieve product is het eindelijk mogelijk om tegemoet te komen aan de noodzaak om te kunnen leven en werken in een 'rustige' ruimte door het reduceren van vervelende akoestische nagalm.
Het paneel is beplakt met een polyster bekleding van Trevira CS.
Polyester vulling met hoge dichtheid.
Polyester vulling met gemiddelde dichtheid.
Polyester vulling met lage dichtheid.
Verstevigde rand, rondom.
  De gepatenteerde Snowsound technologie is gebaseerd op het gebruik van panelen die zijn samengesteld uit materiaal met verschillende dichtheid. Hierdoor is het paneel in staat tot selectieve absorbtie van verschillende frequenties.  
Traditionele producten blijken minder goed in staat te zijn om frequenties in het middengebied (tussen 500Hz en 2000Hz) te absorberen. De frequenties van het menselijk spraakniveau bevinden zich in dit middengebied en zijn het meest relevant om te absorberen om zo het akoestiche klimaat in een ruimte aanzienlijk te verbeteren. De gepatenteerde Snowsound technologie richt zich met name op het midden en hoge frequentie niveau en zorgt bijvoorbeeld voor een absorptie van maar liefst 94% bij 1250Hz.

Corista is 'klasse A' getest

De Corista panelen zijn getest in een 'weerkaatsing ruimte' volgens de UNI EN ISO 354 normering met als resultaat een "Class A sound absorption" certificering conform de UNI EN ISO 11654 standaard. De eerste grafiek laat het testresultaat zien. Horizontaal is de frequentie in Hz uitgezet van 100Hz tot 500Hz. 

De rechter grafiek laat het testresultaat zien van een test met de Kundt buis (UNI EN ISO 10534-2). Deze methode meet waarden tussen 0 en 1 en 0% en 100% niet vergelijkbaar met de waarden die worden gemeten in de 'weerkaatsing ruimte' (UNI EN ISO 354). De test is uitgevoerd door een bedrijf gelieerd aan de universiteit van Ferrara.

Verklaring bij de grafiek:

1. ondanks de geringe dikte van de panelen worden de lage frequenties (onder 500Hz) relatief goed geabsorbeerd. Dergelijke lage tonen zijn doorgaans moeilijk te dempen.
2. de frequenties in het middengebied (tussen 500Hz en 2000Hz) waartoe de menselijke stem behoort, worden zeer goed geabsorbeerd.
3. de hoge tonen (boven 2000Hz) worden eerder gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd door de panelen maar gezien het feit dat deze tonen al worden geabsorbeerd door de ruimte zelf (muren, stoffering, meubilair en de aanwezige personen) is dit niet bezwaarlijk.

Lorenzo Palmeri

Lorenzo Palmeri is een veelzijdig creatief mens; hij is architect, industrieel ontwerper, art director, docent, musicus en muziekproducent. Als architect en ontwerper heeft hij naast huizen en meubels ook lampen en gitaren ontworpen. Sinds 1997 geeft Palmeri ook lezingen aan internationale universiteiten.

Zijn werk is tentoongesteld in vooraanstaande musea over de hele wereld en meermaals met prestigieuse designprijzen onderscheiden. Hij won onder andere de ADI Design Index en de Good Design Award. Lorenzo schrijft muziek voor theatervoorstellingen en films. In 2009 bracht hij zijn eerste pop album uit, "preparativi per la pioggia".

Contact met Zero-Z design

  
     

Inschrijven nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in voor ontvangst van onze nieuwsbrief.